Norton Internet Security™ – Internetbeveiliging en bescherming voor je pc

Norton™ Internet Security

Norton biedt toonaangevende antivirus en apparaatbeveiliging, evenals nieuwe manieren om je apparaten en online privacy te beschermen.

Nieuwe Norton-abonnementen
Ben je op zoek naar Norton™ Internet Security? Probeer onze nieuwe Norton-abonnementen uit.

Met Norton Internet Security had je antivirusbescherming. Met Norton™ 360 heb je nog veel meer.

Norton 360-abonnementen bieden apparaatbeveiliging om je pc's, Macs en mobiele apparaten te beschermen tegen virussen met meerlaagse bescherming tegen malware, evenals nieuwe manieren om je apparaten en online privacy te beschermen.

Probeer onze nieuwe Norton-abonnementen uit voor nog meer manieren om je apparaten én de persoonlijke informatie die erop staat te beschermen. Bescherm je pc's, Macs en mobiele apparaten tegen malware en gebruik Secure VPN voor online privacy.

Norton-apparaatbeveiliging voor smartphones, tablets en laptops

Norton-apparaatbeveiliging voor smartphones, tablets en laptops

Schermen zijn gesimuleerd en aan verandering onderhevig.

Norton 360™-abonnementen zijn gebaseerd op Norton Security, Norton Internet Security en de oorspronkelijke Norton™ 360 en draaien op kunstmatige intelligentie (AI) en beveiligingstechnologie op basis van machine learning. Ze bieden meerlaagse bescherming, waaronder:

Inbraakpreventiesysteem (IPS)

Analyseert informatie die via een netwerk (zoals het internet) binnenkomt en helpt mogelijke online bedreigingen te blokkeren voordat ze op je computer terechtkomen.

Pc, Mac, Android

AntiVirus met geavanceerde technologie voor machine learning 

Scant en verwijdert malwarebestanden die een apparaat binnendringen, waarbij gebruik wordt gemaakt van emulatie en machine learning om te testen en te achterhalen wat bestanden doen.

Pc, Mac, Android

Reputatiebescherming (Insight)

Gebruikt de reputatie-informatie die via ons wereldwijde netwerk is verzameld om bestanden van softwaretoepassingen op basis van hun kenmerken te classificeren.

Pc

Bescherming op basis van gedrag

Maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om toepassingen op basis van gedrag te classificeren en helpt toepassingen die verdacht gedrag vertonen automatisch te blokkeren.

Pc

Power Eraser

Helpt bij het detecteren en verwijderen van risicovolle toepassingen en malware die op je computer kunnen staan.

Pc

Verdediging tegen de cyberbedreigingen van vandaag.

Cyberbedreigingen veranderen voortdurend. Cybercriminelen kunnen je persoonlijke informatie stelen via je computers en mobiele apparaten. Dat doen ze op verschillende manieren.

Cybercriminelen gebruiken verschillende soorten malware om te krijgen wat ze willen, zoals:

 • Cryptojacking: malware die cybercriminelen toegang geeft om naar cryptovaluta's te 'delven' op je computer, ten koste van je resources.
 • Formjacking: malware die schadelijke code bevat waarmee cybercriminelen met behulp van online formulieren op legitieme websites betaalkaartgegevens stelen.
 • Ransomware: malware die de inhoud van een computer versleutelt en vervolgens losgeld eist om de inhoud te herstellen, meestal in de vorm van een cryptovaluta zoals Bitcoin
 • Trojaans paard met toegang op afstand: malware waarmee criminelen via een 'achterdeurtje' op afstand toegang krijgen tot een gecompromitteerde computer


Naast deze nieuwe technieken gebruiken cybercriminelen ook nog steeds malware zoals virussen, wormen en spyware. Norton 360 biedt bescherming tegen de manieren waarop cybercriminelen apparaten met malware infecteren en je online privacy in het gedrang brengen. Dat is bescherming tegen cyberbedreigingen van een vertrouwde leider op het gebied van cyberbeveiliging voor consumenten.

Ben je al klant van Norton?

Als je al klant bent van Norton, gebruik je mogelijk een product dat alleen apparaatbescherming biedt.

Norton 360 biedt uitgebreide bescherming voor je apparaten en online privacy. Je persoonlijke gegevens en apparaten worden zowel thuis als onderweg beschermd met versleuteling van bankkwaliteit dankzij ons Secure VPN wanneer je verbinding maakt met wifi, zelfs openbare wifi. Mocht het onverwachte gebeuren, dan kun je dankzij onze Virus Protection Promise een terugbetaling krijgen. Als je apparaat een virus oploopt dat we niet kunnen verwijderen, krijg je je geld terug.

Meld je aan bij je Norton-account om je huidige abonnement en functies te bekijken.

Wat is er nieuw in Norton 360?

Norton 360-abonnementen bieden dezelfde toonaangevende virus- en malwarebescherming als Norton Security-oplossingen, en integreren bovendien nieuwe en extra functies om je apparaten en online privacy te helpen beschermen:


Apparaatbeveiliging


Nieuwe beveiligingsfuncties om je pc's, Macs en Android- en iOS-apparaten te helpen beschermen, zijn bijvoorbeeld: Wachtwoordbeheer om je online wachtwoorden veilig te beheren, Cloudback-up‡‡,4 om belangrijke bestanden en documenten op te slaan als preventieve maatregel tegen gegevensverlies door schijfdefecten, diefstal van apparaten en zelfs ransomware, en Ouderlijk toezicht, waarmee je kinderen het internet veilig kunnen verkennen.


Online privacy

Bezorgd over je online privacy? We hebben Secure VPN toegevoegd, een VPN-service (virtueel privénetwerk) om je online activiteiten te versleutelen, wat met name belangrijk is op openbare wifihotspots. We hebben ook SafeCam voor pc toegevoegd om de webcam van je computer te beschermen tegen pogingen om deze van op afstand over te nemen.

Veelgestelde vragen

Vragen over Norton 360

Norton 360-abonnementen zijn ontworpen om meerdere beschermingslagen te bieden die je nodig hebt tegen bestaande en opkomende cyberbedreigingen. Voor de meeste klanten bevat een Norton 360-abonnement, dat vergelijkbaar is met hun huidige abonnement, extra functies zoals:

 • Secure VPN om je openbare wifiverbindingen te beveiligen
 • Dark Web Monitoring§ 
 • SafeCam om overname van pc-webcams te helpen blokkeren
 • Cloudback-up en/of meer opslagruimte‡‡, 11

Afhankelijk van je abonnement kun je met je abonnement mogelijk ook meer apparaten beschermen. Hier vind je nuttige informatie over de verschillende Norton 360-abonnementen.

Ja, vroeger boden we de oorspronkelijke versie van het Norton 360™-product aan. Norton™ 360 biedt apparaatbescherming plus extra beschermingslagen zoals Dark Web Monitoring§, een VPN voor online privacy en beveiliging van je openbare wifiverbindingen, plus SafeCam voor pc om overname van je webcam te helpen blokkeren.

Norton 360 is ontworpen om je apparaten te voorzien van meerdere beschermingslagen, online privacy en identiteit – bovendien krijg je deze extra functies:

 • Dankzij de versleuteling van bankkwaliteit hoef jij je geen zorgen te maken wanneer je thuis of onderweg verbinding maakt met wifi via  Secure VPN om je favoriete apps en websites te openen
 • Help je apparaat en gegevens te beschermen tegen schadelijke aanvallen en nieuwsgierige ogen door verdacht netwerkverkeer in de gaten te houden en te blokkeren met onze  Slimme firewall
 • Bewaar en bescherm belangrijke bestanden en documenten als preventieve maatregel tegen gegevensverlies door schijfdefecten, diefstal van apparaten en zelfs ransomware met  veilige Cloudback-up‡‡, 11
 • Maak, bewaar en beheer je wachtwoorden, creditcardgegevens en andere gegevens online in je eigen versleutelde kluis in de cloud met behulp van  Wachtwoordbeheer
 • Met  Dark Web Monitoring wordt op het dark web naar je persoonlijke informatie gezocht en worden er meldingen gestuurd wanneer we mogelijke bedreigingen voor je identiteit detecteren§
 • SafeCam  waarschuwt je onmiddellijk bij elke toegangspoging tot de webcam van je pc en blokkeert onbevoegde toegang
 • Met onze  Virus Protection Promise staan de medewerkers van Klantenservice en ondersteuning klaar om je apparaten virusvrij te houden of krijg jij je geld terug2
 • Met onze  24/7-ondersteuning staan de medewerkers van Klantenservice en ondersteuning dag en nacht voor je klaar om je te helpen met vragen over je abonnement

Bij jaarabonnementen bieden we een geldteruggarantie van 60 dagen. Als je niet tevreden bent, kun je het product binnen 60 dagen retourneren voor volledige terugbetaling. Geen probleem. Lees ons Retourbeleid aangezien er beperkingen van toepassing kunnen zijn.*

Ja. Je kunt je maandabonnement of de automatische verlenging voor je jaarabonnement op elk moment annuleren via my.norton.com of door contact op te nemen met Klantenservice en ondersteuning. Raadpleeg voor meer informatie ons Retourbeleid.*

We bieden nog geen gratis proefversie voor Norton 360 aan, maar we hebben wel een geldteruggarantie van 60 dagen voor jaarabonnementen.

Norton biedt verschillende abonnementsopties om aan je specifieke eisen te voldoen. Voor een prijsvergelijking van onze abonnementen kun je hier klikken.

Nee, maar we raden gebruikers van onze eerdere Norton 360™-producten aan Norton™ 360 uit te proberen. Norton 360 biedt meerdere beschermingslagen voor je verbonden apparaten, online privacy en identiteit. Innovatieve bescherming met Dark Web Monitoring§. Bescherming van online privacy met Norton™ Secure VPN om je openbare wifiverbindingen te beveiligen. En SafeCam om overname van webcams te helpen blokkeren.5

Vragen over Apparaatbeveiliging

Afhankelijk van je abonnement bieden we bescherming voor één tot een onbeperkt aantal apparaten (pc's, Macs, Android-smartphones en -tablets, iPads en iPhones). *

Cyberbedreigingen zijn tegenwoordig meer dan alleen een virus dat je pc infecteert. Daarom biedt Norton realtimebescherming tegen bestaande en opkomende bedreigingen die je persoonlijke informatie in gevaar kunnen brengen.

Ja. Norton AntiVirus Plus is ideaal om één pc of Mac te beschermen. Hiermee beschik je over krachtige bescherming voor je apparaat en de persoonlijke informatie die erop staat. Norton 360 biedt echter meerdere beschermingslagen voor apparaten en online privacy van het hele gezin.

Spyware is ongewenste software die je apparaat binnendringt om je gegevens over internetgebruik en gevoelige informatie te stelen. Spyware is een soort malware: schadelijke software die is ontworpen om toegang te krijgen tot of schade toe te brengen aan je computer, vaak zonder dat je het weet. Spyware verzamelt je persoonlijke informatie en geeft deze door aan adverteerders, gegevensbedrijven of externe gebruikers. Norton 360 beschikt over apparaatbeveiliging om je te beschermen tegen virussen, ransomware, malware en andere online bedreigingen die je kunt tegenkomen terwijl je online bankiert, winkelt of berichten plaatst.

Daarnaast zijn er vier belangrijke stappen waarmee je je voor spyware kunt behoeden:

 • Open geen e-mails van onbekende afzenders.
 • Download geen bestanden van onbetrouwbare bronnen.
 • Klik niet op pop-upreclame.
 • Gebruik gerenommeerde antivirussoftware.

Malware is een afkorting voor 'malicious software', oftewel 'schadelijke software'. Dit is software die specifiek is ontworpen om toegang te krijgen tot of schade toe te brengen aan een computer, meestal zonder medeweten van de eigenaar. Er zijn verschillende soorten malware, zoals spyware, ransomware, virussen, wormen, Trojaanse paarden, adware of andere soorten kwaadaardige codes die een computer infiltreren.

Norton 360 biedt uitgebreide bescherming voor je apparaten tegen malware en spyware om het risico op identiteitsdiefstal te beperken.

Open ook niet zomaar elke e-mailbijlage en wees voorzichtig tijdens het surfen door geen verdachte websites te bezoeken.

Ransomware is schadelijke software die met behulp van versleuteling gegevens gijzelt. Het doel van deze software is om geld af te dwingen van slachtoffers in ruil voor het herstellen van versleutelde gegevens. Net als andere computervirussen werkt het zich gewoonlijk een weg naar binnen door een beveiligingsgat in kwetsbare software te vinden of door iemand te overhalen de ransomware te installeren.

Norton 360 beschikt over apparaatbeveiliging om je te beschermen tegen virussen, ransomware, malware en andere online bedreigingen die je kunt tegenkomen terwijl je online bankiert, winkelt of berichten plaatst.

Daarnaast kun je je gegevens en persoonlijke informatie beschermen tegen ransomware met de volgende maatregelen:

 • Update ja besturingssysteem en andere software. Software-updates bevatten vaak patches voor nieuw ontdekte kwetsbaarheden in de beveiliging. Als je de patches niet installeert, kunnen ransomware-aanvallers misbruik maken van die kwetsbaarheden.
 • Open niet automatisch e-mailbijlagen. E-mail is een van de meest voorkomende methoden om ransomware te plaatsen. Open geen e-mails en bijlagen van onbekende of niet-vertrouwde bronnen.
 • Wees uiterst voorzichtig met e-mailbijlagen waarbij je wordt gevraagd macro's in te schakelen om de inhoud weer te geven. Eenmaal ingeschakeld kan macromalware meerdere bestanden infecteren. Verwijder de e-mail tenzij je er absoluut zeker van bent dat het een legitieme e-mail is van een vertrouwde afzender.
 • Maak back-ups van belangrijke gegevens op een externe vaste schijf. Aanvallers kunnen slachtoffers in hun macht krijgen door waardevolle bestanden te versleutelen en ze zo ontoegankelijk te maken. Als je back-upversies hebt, hebben hackers niet langer de overhand. 
 • Gebruik Cloudback-up. Dit kan helpen bij het verlies van bestanden als gevolg van een ransomware-infectie. Als jij je bestanden naar de cloud hebt gekopieerd, heb je namelijk een back-upplan voor het geval je met ransomware te maken krijgt.

Dit zijn nepmails die er verrassend echt uit kunnen zien. Als je wordt misleid en op een link klikt of gegevens verstrekt, kunnen dieven je wachtwoorden en rekeningnummers bemachtigen.

Door een abonnement te nemen op antivirussoftware die specifiek op phishing is gericht, kun je jezelf beschermen tegen zulke scams. Door je antivirussoftware up-to-date te houden, kun je een computer tegen steeds veranderende bedreigingen beschermen. Antivirussoftware kan e-mails blokkeren die afkomstig zijn van verdachte afzenders of zinnen bevatten die vaak worden gebruikt bij phishingpogingen. Antivirussoftware zoals Norton 360◊ kan abonnees ook waarschuwen wanneer ze op een onbetrouwbare website terecht zijn gekomen. De belangrijkste manier om beschermd te blijven tegen phishing is echter door jezelf hierover te informeren. Geen enkel gerenommeerd bedrijf vraagt klanten om rekeningnummers, creditcardnummers, aanmeldingsgegevens of wachtwoorden. Voer nooit gevoelige gegevens in op een website die geen veilige verbinding heeft.

Slimme firewall voor pc is de netwerkbeveiliging in Norton 360 die toezicht houdt op het verkeer van en naar je netwerk en dit verkeer kan toestaan of blokkeren op basis van een reeks vastgelegde beveiligingsregels.

Slimme firewall van Norton 360 helpt je apparaat en gegevens te beschermen tegen schadelijke aanvallen en nieuwsgierige ogen door verdacht netwerkverkeer in de gaten te houden en te blokkeren.

De kern van ons werk is jouw apparaten vrij te houden van virussen. We hebben zelfs zo veel vertrouwen in onze antivirus en bescherming tegen malware dat je garantie krijgt. Mocht je apparaat door een virus worden geïnfecteerd, dan staat Klantenservice en ondersteuning klaar om je te helpen. Als zij het virus niet kunnen verwijderen, krijg jij je geld terug.2

Cloudback-up voor pc bewaart en beschermt belangrijke bestanden en documenten als preventieve maatregel tegen gegevensverlies door schijfdefecten, diefstal van apparaten en zelfs ransomware.‡‡

Help je kinderen te beschermen tegen online bedreigingen met Ouderlijk toezicht‡ dat is inbegrepen bij Norton 360, zodat ze veiliger kunnen genieten van hun verbonden wereld.

Norton 360 wordt geleverd met gebruiksvriendelijk Ouderlijk toezicht om de schermtijd voor kinderen in te stellen11, ongepaste sites te blokkeren en toezicht te houden op zoekopdrachten en hun hele activiteitengeschiedenis.‡

Ja, met Ouderlijk toezicht van Norton 360 help jij je kinderen de juiste balans te vinden tussen internet en andere activiteiten met schermtijdbeperkingen die jij kunt instellen.11

Ja, Ouderlijk toezicht helpt je kinderen het internet veiliger te verkennen door je op de hoogte te houden van de sites die ze bezoeken en door schadelijke of ongepaste sites te blokkeren.

Ja, Ouderlijk toezicht geeft inzicht in de zoektermen en video's8 waarin je kinderen geïnteresseerd zijn en signaleert onveilig gedrag zodat je het met hen kunt bespreken.9

Vraag over Secure VPN en online privacy

Norton Secure VPN kan worden gebruikt op 1, 5, 10 of een onbeperkt aantal* Windows-pc's, Macs, iOS- en Android-apparaten met onbeperkt gebruik tijdens de abonnementstermijn, afhankelijk van je abonnement.

Secure VPN helpt je online privacy te beschermen door hinderlijke activiteiten te blokkeren, zoals het volgen of controleren van je online activiteiten of locatie door internetproviders, mobiele providers, adverteerders en websites.

Een VPN (virtueel privénetwerk) maakt een privénetwerk binnen een breder netwerk en voegt beveiliging toe met behulp van versleutelings- en tunnelmechanismen.

Norton Secure VPN heeft meer dan 2000 servers op 30 locaties in landen als Australië, Brazilië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Nederland, Noorwegen, Singapore, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. En dat worden er steeds meer. Bovendien heeft elk land minstens twee servers, waardoor je niet altijd met hetzelfde IP-adres of datacenter bent verbonden wanneer je het VPN inschakelt en verbinding maakt met een specifieke regio.

Norton Secure VPN vervangt Norton WiFi Privacy. Toen Norton WiFi Privacy werd uitgebracht, was de functie van een VPN over het algemeen nog niet zo bekend. Nu online privacy en beveiliging steeds vaker in het nieuws komen, neemt ook de kennis van gebruikers over VPN's toe. Met deze naamswijziging willen we mensen bewustmaken van en informeren over VPN's. Gezien de steeds veranderende bedreigingen waar consumenten mee te maken krijgen en de toename in het gebruik van gratis openbare wifi is dit ook het ideale moment om klanten een krachtig, vertrouwd VPN-product te bieden zoals Norton Secure VPN.

Ja. Als je je apparaat verbindt met het internet via een met een wachtwoord beveiligd wifitoegangspunt, worden je gegevens niet beschermd wanneer ze van je apparaat naar de hotspot worden verzonden. Wachtwoorden op wifitoegangspunten zorgen alleen dat geautoriseerde gebruikers verbinding maken met de hotspot. Je gegevens kunnen dus gevaar lopen terwijl ze via de ether oversteken van je apparaat naar de hotspot. Als je openbare wifi gebruikt waar alle gebruikers toegang hebben tot hetzelfde wachtwoord, ben je mogelijk niet beschermd tegen hackers en afluisteraars.

Ja. Norton Secure VPN is compatibel met pc's, Macs, Android-smartphones en -tablets, iPads en iPhones.

Gratis is niet altijd gratis. Veel gratis producten verhandelen jouw gegevens om hun kosten te dekken. Andere oplossingen beperken je bandbreedte of maandelijkse VPN-datagebruik aanzienlijk, wat de servicekwaliteit kan verminderen en/of je maandelijkse VPN-datavolume kan uitputten bij het verzenden/streamen van media zoals video's, foto's en muziek. Door Norton Secure VPN als betaald abonnement aan te bieden, kunnen we een krachtig maar toch gebruiksvriendelijk VPN implementeren om je wifiverbindingen, bandbreedte en privacy te beschermen zonder het gedoe dat gratis VPN-services met zich meebrengen.

Norton Secure VPN legt geen limieten voor data of bandbreedte op en toont geen advertenties. Een VPN-service met onbeperkte data en bandbreedte gaat met aanzienlijke lopende kosten gepaard. Die kosten zijn noodzakelijk om je privacy te waarborgen. We bieden ook een geldteruggarantie van 60 dagen voor jaarabonnementen voor het geval gebruikers niet tevreden zijn met het product.

De webcam op je pc is een geweldige manier om contact te houden met familie, vrienden of zakelijke relaties. Maar een webcam kan ook worden gehackt. Met SafeCam krijg je waarschuwingen over pogingen om je webcam te gebruiken, zodat we je kunnen helpen ongeoorloofde toegang tot je webcam te blokkeren.

Vragen over de installatie

Met een Norton-account kun je het volgende doen:

 • Je product activeren
 • Toegang krijgen tot je Cloudback-up voor pc
 • Je Norton-abonnementen beheren
 • Norton-producten opnieuw installeren met de productsleutels die in je account zijn opgeslagen 
 • Opslag kopen voor meer ruimte in je Cloudback-up voor pc

Gedetailleerde instructies over het installeren en inschakelen van Norton 360 vind je op onze Ondersteuningspagina.

Gedetailleerde instructies over het verwijderen van Norton 360 vind je op onze Ondersteuningspagina.

De systeemvereisten voor de Norton 360-abonnementen verschillen niet significant van onze huidige aanbiedingen. Ga hiervoor naar onze Ondersteuningspagina.

Systeemvereisten

Sommige functies zijn niet op alle apparaten en platforms beschikbaar.

Norton Ouderlijk toezicht, Norton Cloudback-up en Norton SafeCam worden momenteel niet ondersteund op Mac OS.

Windows™-besturingssystemen

Compatibel met Microsoft Windows 11

Microsoft Windows 10 (alle versies)

Microsoft Windows 8/8.1 (alle versies). Bepaalde beschermingsfuncties zijn niet beschikbaar bij het gebruik van browserapps op het startscherm van Windows 8.

Microsoft Windows 7 (alle versies) met Service Pack 1 (SP 1) of later met SHA2-ondersteuning

Mac®-besturingssystemen

Huidige en vorige twee versies van Mac OS.

Functies die niet worden ondersteund: Norton Cloudback-up, Norton Ouderlijk toezicht, Norton SafeCam.

Android™-besturingssystemen

Android 8.0 of hoger. Google Play-app moet zijn geïnstalleerd. De modus Multi-user wordt niet ondersteund.

iOS-besturingssystemen

iPhones of iPads met de huidige en vorige twee versies van Apple® iOS.

Beschikbaar voor Windows®-pc's, Mac®, iOS- en Android-apparaten:

Norton Secure VPN is compatibel met pc's, Macs, Android-smartphones en -tablets, iPads en iPhones. Norton Secure VPN mag op het opgegeven aantal apparaten worden gebruikt, met onbeperkte toegang tijdens de abonnementstermijn.

Windows™-besturingssystemen

Microsoft Windows 7 (alle versies) met servicepack 1 (SP 1) of hoger

Microsoft Windows 8/8.1 (alle versies)

Microsoft Windows 10 (alle versies), behalve Windows 10 in S-modus

Microsoft Windows 11 (alle versies), behalve Windows 11 in S-modus

Mac®-besturingssystemen

Huidige en vorige twee versies van Mac OS.

Android™-besturingssystemen

Androids met versie 8.0 of hoger.

iOS-besturingssystemen

iPhones of iPads met de huidige en vorige twee versies van Apple® iOS.

Niemand kan cybercriminaliteit of identiteitsdiefstal helemaal voorkomen.

Enter a promocode and click "Apply"