SkipToMainContent

Cloud Backup

Norton Cloudback-up voor pc‡‡ helpt het verlies van foto's en bestanden als gevolg van ransomware of storingen van de vaste schijf te voorkomen door ze in de cloud op te slaan.

Zorg dat je je belangrijke gegevens niet kwijtraakt. Maak automatisch back-ups van je bestanden naar de cloud.

Externe harde schijf of online back-up?

Harde schijven gaan maar een bepaalde tijd mee. Met een online back-up heb je altijd toegang tot je bestanden en gegevens vanaf elk apparaat.

Wat is opslag in de cloud?

Opslag of back-up in de cloud is een manier om gegevens op te slaan bij een vertrouwde provider. Je kunt er dan altijd bij via een online verbinding.

Hoe helpt een back-up in het geval van ransomware?

Wanneer je een back-up maakt van de belangrijkste informatie op je computer, heb je de zekerheid dat je je bestanden altijd weer kunt terugzetten wanneer je ze nodig hebt.

Je kunt altijd een nieuwe computer kopen, maar oude herinneringen zijn niet te vervangen.

 

Probleem

De vaste schijf van je computer is onverwacht vastgelopen.

Er stonden onvervangbare foto's op je computer: familiefoto's van drie generaties, speciale familievakanties, oude foto's van school genomen toen er nog geen mobiele telefooncamera's waren.

Oplossing

Je hebt kopieën van je dierbare foto's opgeslagen met Norton Cloudback-up voor pc‡‡. Meld je aan bij je Norton-account om ze terug te zetten.

Je laptop is verdwenen, met daarop je bedrijfsplannen en klantenbestanden.

 

Probleem

Diefstal, verlies of onherstelbare schade: wat er ook met je laptop is gebeurd, belangrijker is wat erop stond.

Een nieuwe laptop kan duur zijn, maar niet zo duur als het verliezen van bedrijfsgegevens. 

Oplossing

Je zakelijke documenten zijn te waardevol om te verliezen. Maak er een back-up van in de cloud om het catastrofale verlies van je computer te verkleinen.

Heb je alle risico's overwogen?

Er zijn veel manieren waarop je informatie verloren kan gaan. En dat gebeurt zelden per ongeluk.

Defecte vaste schijf
Je laptop is een machine die stuk kan gaan.

Per ongeluk verwijderd
Er is maar één druk op de verkeerde knop nodig om een belangrijk bestand, een map of meer te verliezen.

Natuurramp
Een overstroming, woningbrand of andere ramp kan belangrijke gegevens en herinneringen vernietigen.

Diefstal
Een dief kan een groot deel van je werkzaamheid meenemen, alleen al door snel even je laptop weg te grissen.

Ransomware
Een cyberdief kan je gegevens vasthouden voor losgeld. Hoeveel zou je bereid zijn te betalen om ze terug te krijgen?

Malware
Cybercriminelen kunnen manieren vinden om toegang te krijgen tot je computer (bijvoorbeeld via een Trojaans paard voor externe toegang) en veel schade aanrichten.

Wat staat er op het spel?

Wat zou het voor jou kunnen betekenen als je de informatie op je computer kwijtraakt?
We denken vaak niet na over de hoeveelheid gegevens die we op onze computers hebben staan of hoe moeilijk het zou zijn om te vervangen wat belangrijk voor ons is.

Video's
Bruiloften, diploma-uitreikingen, eerste stapjes van je baby

Professionele documenten
CV's, kopieën van voltooide projecten, gepubliceerde documenten

Financiële documenten
Belastingaangiften, beleggingsportefeuilles, bankafschriften

Persoonlijke gegevens
Gezondheidsdocumenten, documenten met persoonlijk identificeerbare gegevens zoals geboortedatum, meisjesnaam moeder, rijbewijs

Werk voor school
Schooldocumenten, groepsprojecten, studiemateriaal

Organisatie
Contacten, agenda, takenlijsten

Foto's
Familie, vrienden, vakanties, hobby's, projecten

Norton Cloudback-up voor pc

Norton 360-abonnementen omvatten Cloudback-up voor pc‡‡ om belangrijke bestanden en documenten te bewaren als preventieve maatregel tegen gegevensverlies door schijfdefecten, diefstal van apparaten en zelfs ransomware.

Loop geen risico je belangrijke bestanden kwijt te raken door verlies of diefstal van je pc, een defecte vaste schijf of ransomware. Maak automatisch een back-up van de foto's, financiële bestanden en andere belangrijke documenten die je selecteert op je Windows-pc met de Cloudback-upfunctie in Norton 360.‡‡

Klaar om een back-up van je pc te maken?

Veelgestelde vragen

Wanneer je een back-up van je bestanden maakt, bewaar je ergens ander een kopie zodat je altijd een reserve-exemplaar hebt. Je kunt een back-up van gegevens maken op een fysieke harde schijf los van je computer of apparaat, of je kunt online een back-up maken met cloudopslag. Je kunt handmatig een back-up uitvoeren wanneer nodig of automatische back-ups naar je online cloudopslag plannen.‡‡

Opslag of back-up in de cloud is een manier om gegevens op te slaan bij een vertrouwde provider. Je kunt er dan altijd bij via een online verbinding. Cloudopslagproviders slaan deze gegevens, zoals je belangrijke documenten, werkmateriaal of foto's, op servers op die zij beheren en beveiligen. Jij hebt toegang tot die back-upgegevens wanneer je maar wilt.

Verschillende cloudopslagproviders hebben verschillende manieren om je te helpen bij het maken van een handmatige back-up of het instellen van een automatisch back-upschema.‡‡ Zodra je je bij de site van je cloudopslagprovider aanmeldt, doorloop je vaak een procedure om te selecteren van welke bestanden je een back-up wilt maken en wanneer je automatische back-ups wilt plannen. Met Norton Cloudback-up‡‡ kun je selecteren van welke bestanden op welke locaties op je computer je een back-up wilt maken, je aanmelden bij je account voor Cloudback-up en zo vaak als nodig een back-up maken. Met Norton Cloudback-up kun je ook automatische back-ups plannen‡‡ volgens een schema dat je zelf instelt. Zodra je begint met het maken van back-upbestanden, worden die back-ups opgeslagen in de cloud. Deze zijn toegankelijk wanneer je je aanmeldt bij je Cloudback-upaccount.

Als je op zoek bent naar de juiste online Cloudback-upoplossing, moet je een paar dingen overwegen. Ten eerste, is de provider een vertrouwde beveiligingspartner? Omdat je waardevolle en persoonlijke bestanden opslaat, wil je erop kunnen vertrouwen dat de cloudopslagprovider je gegevens goed beveiligt. Ten tweede, hoeveel opslag heb je nodig? Denk na over wat je nodig hebt om een back-up te maken. Wil je een back-up van alles op je computer, of alleen belangrijke werk-, financiële of schooldocumenten? Ten derde, heb je een functie nodig voor regelmatig geplande automatische back-ups? ‡‡Tot slot, hoe gebruiksvriendelijk zijn de oplossingen die je overweegt? Je kunt reviews van anderen, productrondleidingen (afbeeldingen of video's) en instructies van de provider bekijken om te zien hoe gemakkelijk de toegang tot je cloudopslag is, vooral in het geval je je computer kwijtraakt door verlies of diefstal.

Er is sprake van ransomware wanneer cybercriminelen toegang kunnen krijgen tot je computer en alle gegevens erop kunnen vergrendelen. Ze geven je gegevens pas weer vrij als je ze betaalt, vaak via cryptovaluta. Maar soms is het zo dat, zelfs als je hebt betaald, ze jouw gegevens nog steeds vasthouden en om meer vragen.

Wanneer je een back-up maakt van de belangrijkste informatie op je computer, heb je de zekerheid dat je je bestanden altijd weer kunt terugzetten wanneer je ze nodig hebt. Als een cybercrimineel de inhoud van je computer versleutelt of vergrendelt, zodat je er niet meer bij kunt, dan ben je deze gegevens kwijt. Tenzij je er een back-up van hebt gemaakt. Vooral voor die belangrijke bestanden die je beslist niet kunt missen, biedt een back-up een manier om ze veilig te stellen mocht er sprake zijn van ransomware.

Dit hangt allemaal van jou af en van hoeveel informatie je een back-up wilt bewaren. Loop eens door je belangrijke bestanden en bekijk hoeveel ruimte ze in beslag nemen. Dan krijg je een idee van de hoeveelheid opslagruimte die je nodig hebt. Vergeet niet dat dit steeds meer wordt. Het is dus het beste om te beginnen met meer ruimte dan je nodig hebt.

Voor veel mensen is dit een kwestie van voorkeur. Al jaren vertrouwen we op externe vaste schijven om de gegevens op te slaan die we belangrijk vinden. Deze schijven kunnen echter verloren gaan, gestolen worden of kapot gaan, net als een gewone computer. Vaste schijven gaan maar een bepaalde tijd mee. Met een online back-up heb je altijd toegang tot je bestanden en gegevens vanaf elk apparaat.

Dit hangt af van de hoeveelheid gegevens waarvan je een back-up wilt maken en de snelheid van je internetverbinding. Veel mensen stellen back-ups zo in dat ze 's nachts plaatsvinden terwijl ze slapen. Met Norton Cloudback-up‡‡ kun je ook automatische back-ups plannen op een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Als je een bestand niet langer wilt bewaren, verwijder je het eenvoudig uit de cloudopslag. Daarna is het verdwenen. Houd er rekening mee dat als het eenmaal is verwijderd uit de cloudopslag, je het risico loopt dat bestand permanent te verliezen. Norton Cloudback-up‡‡ helpt dit te voorkomen door je de mogelijkheid te bieden verschillende sets met gekopieerde bestanden te maken en verschillende versies van hetzelfde bestand op te slaan. Bovendien kun je ze allemaal met je Norton-account beheren, inclusief het verwijderen van de kopieën die je niet langer nodig hebt.

‡‡ Je apparaat moet ingeschakeld zijn en een internet-/data-abonnement hebben.

De merken Norton en LifeLock zijn onderdeel van NortonLifeLock Inc. LifeLock Bescherming tegen identiteitsdiefstal is niet in alle landen beschikbaar. 

Copyright © 2022 NortonLifeLock Inc. Alle rechten voorbehouden. NortonLifeLock, het NortonLifeLock-logo, het keurmerkvinkje, Norton, LifeLock en het LockMan-logo zijn handelsmerken van gedeponeerde handelsmerken van NortonLifeLock Inc. of van haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Firefox is een handelsmerk van de Mozilla Foundation. Android, Google Chrome, Google Play en het Google Play-logo zijn handelsmerken van Google, LCC. Mac, iPhone, iPad, Apple en het Apple-logo zijn gedeponeerde handelsmerken van Apple Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. App Store is een servicemerk van Apple Inc. Alexa en alle gerelateerde logo's zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of haar dochterondernemingen. Microsoft en het Windows-logo zijn handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. De Android Robot wordt gereproduceerd of aangepast op basis van werk gemaakt en gedeeld door Google, en wordt gebruikt volgens de voorwaarden die zijn beschreven in de Creative Commons 3.0 Attribution License. Andere namen kunnen handelsmerken zijn van de respectieve eigenaren.