Vrouwelijke kantoormedewerker die glimlacht

Cloudback-up

Norton Cloudback-up voor pc‡‡ helpt het verlies van foto's en bestanden als gevolg van ransomware of schijfdefecten te voorkomen door ze in de cloud op te slaan.


Raak je belangrijke gegevens niet kwijt. Maak automatisch back-ups van je bestanden naar de cloud.

Afbeelding cloudgegevens.

Wat is Cloudback-up?


Cloudback-up‡‡ is een manier om veilig kopieën van je computerbestanden op te slaan, zodat je ze niet kwijtraakt bij verlies of beschadiging van je computer of door een aanval van ransomware.

Met Cloudback-up‡‡ sla je kopieën van je bestanden veilig op de externe servers van een vertrouwde provider zoals Norton op, in de zogeheten 'cloud'.

Wanneer je een back-up in de cloud hebt, raak jij je onmisbare bestanden niet kwijt als je computer bijvoorbeeld wordt gestolen of verloren raakt, de vaste schijf crasht of een cybercrimineel je computer versleutelt met ransomware.

Externe vaste schijf of online back-up?

Harde schijven gaan maar een bepaalde tijd mee. Met een online back-up heb je altijd toegang tot je bestanden en gegevens vanaf elk apparaat.

Meer informatie

Wat is opslag in de cloud?

Opslag of back-up in de cloud is een manier om gegevens op te slaan bij een vertrouwde provider. Je kunt er dan altijd bij via een online verbinding.

Meer informatie

Hoe helpt een back-up in het geval van ransomware?

Door een back-up van de belangrijkste informatie op je computer te maken, weet je zeker dat je de bestanden altijd weer kunt ophalen wanneer je ze nodig hebt.

Meer informatie

Werknemer die nadenkt - kijkend.

Je kunt wel een nieuwe computer kopen, maar oude herinneringen zijn niet te vervangen

Probleem

De vaste schijf van je computer loopt plotseling vast.

Er stonden foto's op je computer van dingen die je maar een keer in je leven meemaakt: familiefoto's van drie generaties, speciale vakanties met het gezin, oude schoolfoto's van vóór de tijd van mobiele telefooncamera's.

Oplossing

Je hebt de foto's die je koestert gekopieerd met Norton Cloudback-up voor pc. Meld je aan bij je Norton-account om ze weer op te halen.

Vrouw met telefoon aan het werk.

Je laptop is weg, met daarop je bedrijfsplannen en klantenbestanden

Probleem

Diefstal, verlies of onherstelbare schade: wat er ook met je laptop is gebeurd, wat erop stond, is belangrijker. Een nieuwe laptop kan duur zijn, maar kost niet zo veel als het verliezen van vertrouwelijke informatie. 

Oplossing

Je zakelijke documenten zijn te waardevol om te verliezen. Maak er een back-up van in de cloud om het catastrofale verlies van je computer te verkleinen.

Heb je alle risico's overwogen?

Er zijn veel manieren waarop je informatie verloren kan gaan. En dat gebeurt zelden per ongeluk.

Defect van de harde schijf

Uw computer is maar een apparaat dat kapot kan gaan.

Per ongeluk verwijderen

Je kunt belangrijke bestanden, mappen of meer met één druk op de verkeerde knop kwijtraken.

Natuurramp

Belangrijke gegevens en herinneringen kunnen verloren gaan door een overstroming, woningbrand of andere ramp.

Diefstal

Een groot deel van je leven kan zomaar opeens weg zijn als een dief snel even je laptop weggrist.

Ransomware

Een cyberdief kan je gegevens blokkeren en losgeld vragen. Hoeveel zou je bereid zijn te betalen om ze terug te krijgen?

Malware

Cybercriminelen kunnen manieren vinden om zich toegang te verschaffen tot je computer (bijv. via een Trojaans paard met externe toegang) en veel schade aanrichten.

Wat staat er op het spel?

Stel je voor als je de informatie op je computer kwijtraakte? We staan er vaak niet bij stil hoeveel gegevens er op onze computers staan of hoe moeilijk het zou zijn om belangrijke data te vervangen.

Video's

Bruiloften, diploma-uitreikingen, de eerste stapjes van je baby

Zakelijke documenten

Cv's, kopieën van afgeronde projecten, gepubliceerde documenten

Financiële documenten

Belastingaangiften, beleggingsportefeuilles, bankafschriften

Persoonlijke informatie

Documenten over gezondheidszorg, documenten met persoonlijk identificeerbare gegevens zoals geboortedatum, meisjesnaam van moeder, rijbewijs

Schoolwerk

Papers voor school, hogeschool en universiteit, groepsprojecten, studiemateriaal

Organisatie

Contacten, agenda, takenlijsten

Foto's 

Familie, vrienden, vakanties, hobby's, projecten

Afbeelding laptop cloudback-up.

Scherm is gesimuleerd en aan verandering onderhevig

Norton Cloudback-up

Norton 360-abonnementen bevatten Cloudback-up‡‡ om belangrijke bestanden en documenten op te slaan en te beschermen tegen schijfdefecten, gestolen apparaten en zelfs ransomware.

Loop niet het risico je belangrijke bestanden kwijt te raken door verlies of diefstal van je pc, schijfdefecten of ransomware. Maak automatisch een back-up van je foto's, financiële bestanden en andere belangrijke documenten op je Windows-pc met de Cloudback-upfunctie in Norton 360.‡‡

Klaar om een back-up van je pc te maken?

Veelgestelde vragen

Met een back-up kun je de gegevens op je computer helpen beschermen, omdat je de kopie ervan ergens anders bewaart. Je kunt een back-up van gegevens maken op een fysieke harde schijf die losstaat van je computer of apparaat. Je kunt ook online een back-up maken met cloudopslag. Je kunt handmatig een back-up uitvoeren als dat nodig is of automatische back-ups naar je online cloudopslag plannen.‡‡

Opslag of back-up in de cloud is een manier om gegevens op te slaan bij een vertrouwde provider. Je kunt er dan altijd bij via een online verbinding. Providers van cloudopslag slaan deze gegevens, zoals je gevoelige documenten, werkmateriaal of foto's, op hun servers op die zij beheren en beveiligen. De opslagprovider is verantwoordelijk voor de veiligheid en goede werking van de servers, zodat je altijd toegang hebt tot de back-upgegevens.

Elke provider van cloudopslag heeft zijn eigen manier om je te helpen bij het maken van een handmatige back-up of het instellen van automatische back-ups.‡‡ Zodra je op de site van je cloudopslagprovider bent aangemeld, doorloop je meestal een procedure om de bestanden te selecteren waarvan je een back-up wilt maken en de automatische back-ups te plannen. Met Norton Cloudback-up‡‡, kun je selecteren van welke bestanden op welke locaties op je computer je een back-up wilt maken, kun jij je aanmelden bij je account voor cloudopslag en kun je zo vaak als je wilt een back-up maken. Met Norton Cloudback-up kun je ook automatische back-ups plannen volgens een schema dat je zelf instelt. Zodra je begint met het maken van back-upbestanden, worden die back-ups opgeslagen in de cloud. Deze zijn toegankelijk wanneer jij je aanmeldt bij je account voor cloudopslag.

Als je op zoek bent naar de juiste online oplossing voor cloudopslag, zijn er een paar dingen waar je goed op moet letten. Ten eerste, is de provider een vertrouwde beveiligingspartner? De bestanden die je opslaat, zijn waardevol en persoonlijk. Je moet erop kunnen vertrouwen dat de opslagprovider je gegevens goed beveiligt. Ten tweede, hoeveel opslag heb je nodig? Denk na over wat je nodig hebt om een back-up te maken. Wil je een back-up van alles op je computer, of alleen belangrijke werk-, financiële of schooldocumenten? Ten derde, heb je een functie nodig om automatische back-ups te plannen?‡‡ Tot slot, hoe gebruiksvriendelijk zijn de oplossingen die in aanmerking komen? Je kunt reviews van anderen, productrondleidingen (afbeeldingen of video's) en instructies van de provider bekijken om te zien hoe gemakkelijk de toegang tot je cloudopslag is, vooral in het geval je je computer kwijtraakt door verlies of diefstal.

Er is sprake van ransomware wanneer cybercriminelen toegang kunnen krijgen tot je computer en alle gegevens erop kunnen vergrendelen. Ze geven je gegevens pas weer vrij als je ze betaalt, vaak via cryptovaluta. Maar soms is het zo dat, zelfs als je hebt betaald, ze jouw gegevens nog steeds vasthouden en om meer vragen.

Door een back-up van de belangrijkste informatie op je computer te maken, weet je zeker dat je de bestanden altijd weer kunt ophalen wanneer je ze nodig hebt. Als een cybercrimineel de inhoud van je computer versleutelt of vergrendelt, zodat je er niet meer bij kunt, dan ben je deze gegevens kwijt. Tenzij je er een back-up van hebt gemaakt. Het maken van een back-up is een manier om vooral de belangrijkste bestanden die je absoluut niet kunt missen te beschermen in he geval van verlies door ransomware.

Dit hangt allemaal van jou af en van hoeveel informatie je een back-up wilt bewaren. Loop eens door je belangrijke bestanden en bekijk hoeveel ruimte ze in beslag nemen. Dan krijg je een idee van de hoeveelheid opslagruimte die je nodig hebt. Vergeet niet dat dit steeds meer wordt. Het is dus het beste om te beginnen met meer ruimte dan je nodig hebt.

Voor veel mensen is dit een kwestie van voorkeur. Al jaren vertrouwen we op externe vaste schijven om de gegevens op te slaan die we belangrijk vinden. Deze schijven kunnen echter verloren gaan, gestolen worden of kapot gaan, net als een gewone computer. Vaste schijven gaan maar een bepaalde tijd mee. Met een online back-up heb je altijd toegang tot je bestanden en gegevens vanaf elk apparaat.

Dit hangt af van de hoeveelheid gegevens waarvan je een back-up wilt maken en de verbindingssnelheid van je internet. Veel mensen stellen back-ups zo in dat ze 's nachts plaatsvinden terwijl ze slapen. Met Norton Cloudback-up‡‡ kun je automatische back-ups plannen op tijdstippen die jou goed uitkomen.

Als je een bestand niet langer wilt bewaren, verwijder je het eenvoudig uit de opslag. Daarna is het verdwenen. Houd er rekening mee dat als het eenmaal uit de opslag is verwijderd, je het risico loopt dat bestand permanent te verliezen. Met Norton Cloudback-up‡‡ kun je verschillende sets gekopieerde bestanden maken en verschillende versies van hetzelfde bestand opslaan. Deze kun je allemaal beheren in de Norton-portal, inclusief het verwijderen van kopieën die je niet meer nodig hebt.

‡‡ Je apparaat moet zijn ingeschakeld en een internet-/data-abonnement hebben.

De merken Norton en LifeLock zijn onderdeel van NortonLifeLock Inc. LifeLock Bescherming tegen identiteitsdiefstal is niet in alle landen beschikbaar.

Copyright © 2022 NortonLifeLock Inc. Alle rechten voorbehouden. NortonLifeLock, het NortonLifeLock-logo, het keurmerkvinkje, Norton, LifeLock en het LockMan-logo zijn handelsmerken van gedeponeerde handelsmerken van NortonLifeLock Inc. of van haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Firefox is een handelsmerk van de Mozilla Foundation. Android, Google Chrome, Google Play en het Google Play-logo zijn handelsmerken van Google, LCC. Mac, iPhone, iPad, Apple en het Apple-logo zijn gedeponeerde handelsmerken van Apple Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. App Store is een servicemerk van Apple Inc. Alexa en alle gerelateerde logo's zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of haar dochterondernemingen. Microsoft en het Windows-logo zijn handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. De Android Robot wordt gereproduceerd of aangepast op basis van werk gemaakt en gedeeld door Google, en wordt gebruikt volgens de voorwaarden die zijn beschreven in de Creative Commons 3.0 Attribution License. Andere namen kunnen handelsmerken zijn van de respectieve eigenaren.