SkipToMainContent

Password Manager

Vergeet je je wachtwoorden?

Je hebt unieke en complexe wachtwoorden nodig om elk van je online accounts te beveiligen. Maar hoe moet je al die wachtwoorden onthouden?

Met Norton Password Manager kun je complexe wachtwoorden gebruiken die moeilijk te hacken zijn en deze veilig opslaan in een versleutelde online safe.

Je ontgrendelt je safe met één hoofdwachtwoord, zodat je je eenvoudig bij je accounts kunt aanmelden zonder dat je elk wachtwoord hoeft te onthouden.

Hoe veilig is wachtwoordbeheer?

In tegenstelling tot eventuele andere methoden moet een goede oplossing voor wachtwoordbeheer van een gerenommeerde provider veilig zijn.

De beste oplossing voor wachtwoordbeheer kiezen

Wanneer je op zoek bent naar een wachtwoordbeheerprogramma dat bij jouw behoeften past, is het belangrijk dat je een oplossing van kwaliteit kiest van een vertrouwde provider, waarmee je je wachtwoorden op je computer en mobiele apparaten kunt synchroniseren.

Wat is authenticatie in twee stappen?

Authenticatie in twee stappen is een manier om de identiteit van een gebruiker tijdens de aanmelding bij een account te verifiëren, door naast een wachtwoord nog een extra stap te gebruiken.

Sla je je wachtwoorden op als leesbare tekst of op papier?

 

Probleem

Je hebt zoveel wachtwoorden voor al je online accounts, dat je besluit ze op te schrijven of als leesbare tekst op je computer op te slaan.

Je wachtwoorden opslaan waar iemand anders ze kan vinden, is geen veilige manier om je wachtwoorden te beheren.

Oplossing

Gebruik een oplossing voor wachtwoordbeheer om al je aanmeldingsgegevens veiliger op te slaan in een online safe die je met één hoofdwachtwoord kunt openen.

Je bent niet de enige die 123456 als wachtwoord gebruikt.

 

Probleem

Je gebruikt zwakke wachtwoorden, zoals:

 • 123456
 • Wachtwoord
 • qwerty
 • Abc123
 • login

in plaats van sterke wachtwoorden, zoals:

 • j6FuC8@fimLC
 • G8pRU8rUs6u*
 • Dr57eSof9izLw#
 • fR16hobec&n&&e
 • 5r&7REtLruCriz?D
   

Maar hoe kun je zulke wachtwoorden onthouden?

Oplossing

Beveilig je belangrijke online accounts door sterke, unieke wachtwoorden te gebruiken en deze te beheren in een app voor wachtwoordbeheer.

Iemand weet wat mijn wachtwoord is. Ik gebruik het overal voor!

 

Probleem

Je gebruikt hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts. Bijvoorbeeld voor:

 • E-mail
 • Bank
 • Sociale media
 • Online winkelen
 • Gezondheidsgegevens
 • Investeringsrekeningen

Als een van die accounts gecompromitteerd raakt door phishing of een datalek, kan dit betekenen dat alle andere accounts waarvoor je hetzelfde wachtwoord gebruikt, ook toegankelijk worden.

Oplossing

Gebruik een oplossing voor wachtwoordbeheer die al je wachtwoorden in een versleutelde online safe opslaat. Je kunt er tevens nieuwe wachtwoorden mee genereren en je accounts bijwerken, allemaal vanuit één plek.

Regels voor goed wachtwoordbeheer

Volg deze regels voor goed wachtwoordbeheer om je wachtwoorden veilig te houden

Doe dit altijd:

 • Gebruik complexe wachtwoorden
 • Gebruik een uniek wachtwoord voor elk account
 • Gebruik combinaties van hoofdletters en kleine letters, cijfers en symbolen. Geen bestaande woorden
 • Houd je wachtwoorden privé
 • Gebruik een oplossing voor wachtwoordbeheer om je wachtwoorden veilig op te slaan

Die dit vooral niet:

 • Gebruik geen makkelijk te raden wachtwoorden
 • Gebruik nooit hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts
 • Gebruik geen namen van kinderen of huisdieren, of woorden die in het woordenboek te vinden zijn
 • Deel je wachtwoorden niet met anderen
 • Bewaar je wachtwoorden niet als leesbare tekst op je computer of op een plaknotitie
   

Norton Password Manager

Het enige waarmee jouw persoonlijke en financiële gegevens zogenaamd zijn beschermd tegen cybercriminelen, zijn die zwakke wachtwoorden die je voor alles gebruikt.

Norton Password Manager biedt je de nodige tools om je wachtwoorden, aanmeldingsgegevens voor creditcards en andere aanmeldingen veilig te genereren, op te slaan en te beheren in je eigen versleutelde safe in de cloud.

 • VEILIG: maakt automatisch complexe en unieke wachtwoorden om al je online accounts te helpen beschermen

 • SLIM: laat weten of je wachtwoorden zwak zijn en kan ze vervolgens automatisch updaten met complexere en veiligere wachtwoorden.

 • EENVOUDIG: helpt je je aanmeldingen en andere informatie eenvoudig op al je apparaten te synchroniseren, formulieren met één klik in te vullen en de toegang tot je safe veiliger met vertrouwde personen te delen.

Veelgestelde vragen

Met een oplossing voor wachtwoordbeheer kun je je gebruikersnaam, wachtwoorden en andere gegevens, zoals je creditcardgegevens en adres, voor online accounts beveiligen en opslaan. Met Norton Password Manager hoef je slechts één hoofdwachtwoord te onthouden en worden al je andere wachtwoorden opgeslagen in je eigen versleutelde safe in de cloud, waar jij met dat hoofdwachtwoord toegang toe hebt. Voor extra beveiliging kun je met Norton Password Manager automatisch complexe, unieke wachtwoorden maken en gebruiken voor al je verschillende accountaanmeldingen, zonder dat je ze allemaal hoeft te onthouden. En het synchroniseert wachtwoorden tussen apparaten, tussen je iOS- en Android™-apparaten en je pc. Wanneer je dus online transacties uitvoert, selecteer je gewoon het account waarbij je je wilt aanmelden. En Norton Password Manager vult met één klik je aanmeldingsgegevens veilig in.

Sterke wachtwoorden zijn cruciaal voor je online bescherming. Met het gebruik van gemakkelijk te raden of veelvoorkomende wachtwoorden, het gebruik van hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts en het delen van je wachtwoorden met anderen kun je de veiligheid van je online accounts in gevaar brengen. Een sterk wachtwoord:

 • Is minimaal 8-12 tekens lang
 • Bestaat uit hoofdletters en kleine letters
 • Bevat ten minste één cijfer en één symbool
 • Bevat geen bestaande woorden uit het woordenboek
 • Maakt geen gebruik van je persoonlijke gegevens, zoals de naam van een kind of huisdier
 • Is niet hetzelfde als je wachtwoorden voor andere accounts
 • Wordt regelmatig door jou veranderd

Met een wachtwoordgenerator kun je voor elk van je online accounts een uniek en complex wachtwoord genereren. Omdat sterke wachtwoorden cruciaal zijn voor je online beveiliging, heeft Norton Password Manager een ingebouwde wachtwoordgenerator waarmee je via de app sterke, complexe wachtwoorden kunt genereren. Met de Norton-wachtwoordgenerator kun je selecteren uit hoeveel tekens je wachtwoord moet bestaan en kun je schakelen tussen letters, hoofdletters, cijfers en leestekens. Je kunt meerdere wachtwoorden tegelijkertijd genereren met dezelfde criteria. En je kunt er ook pincodes mee genereren (die alleen uit cijfers bestaan). Het is belangrijk dat je complexe en unieke wachtwoorden maakt. En een wachtwoordgenerator doet dit voor je.

Norton Password Manager helpt je je wachtwoorden veilig en eenvoudig op één plek op te slaan. Nadat je Norton Password Manager hebt geïnstalleerd en je account hebt gemaakt, kunt je gewoon doorgaan met het bezoeken van je favoriete websites. Norton Password Manager vraagt je of je je gebruikersnaam en wachtwoord wilt opslaan wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt, of een account maakt of wijzigt . Sterke wachtwoorden zijn belangrijk voor je veiligheid. Met Norton Password Manager kun je via een ingebouwde wachtwoordgenerator sterke wachtwoorden genereren en je online accounts bijwerken.

Met Norton Password Manager worden je wachtwoorden opgeslagen in een versleutelde safe in de cloud. Je opent de safe door je aan te melden met je hoofdwachtwoord. In de safe kun je je opgeslagen aanmeldingen beheren door waar nodig informatie bij te werken of te verwijderen. Met Norton Password Manager heeft je safe een eigen hoofdwachtwoord naast je Norton-accountwachtwoord. Dit zorgt voor een extra beveiligingslaag voor al je aanmeldingen, adressen, creditcardgegevens en notities.

Authenticatie in twee stappen is een manier om de identiteit van een gebruiker tijdens de aanmelding bij een account te verifiëren, door naast een wachtwoord nog een extra stap te gebruiken. Zo'n tweede stap kan bijvoorbeeld biometrische zijn, zoals een vingerafdruk, een iris- of gezichtsscan. Of een stembevestiging, pincode, antwoord op een aparte veiligheidsvraag of een nummer dat via sms naar je mobiele telefoon wordt verzonden en in aanvulling op je wachtwoord moet worden ingevoerd. Voor veel accounts worden zowel een wachtwoord als een tweede factor voor extra beveiliging gebruikt.

In tegenstelling tot eventuele andere methoden moet een goede oplossing voor wachtwoordbeheer van een gerenommeerde provider veilig zijn. Als je wachtwoorden op papier of als leesbare tekst op je computer opslaat, hetzelfde wachtwoord gebruikt voor meerdere accounts, of gemakkelijk te raden wachtwoorden gebruikt die je kunt onthouden omdat ze bijvoorbeeld de naam van je kind of je verjaardag bevatten, biedt een goede oplossing voor wachtwoordbeheer de beveiliging die deze methoden niet bieden. Norton Password Manager slaat je wachtwoorden in versleutelde vorm op in de cloud. Je hoeft alleen je hoofdwachtwoord te onthouden om op je pc en al je mobiele apparaten toegang te krijgen tot je safe.

Wanneer je op zoek bent naar een wachtwoordbeheerprogramma dat bij jouw behoeften past, is het belangrijk dat je een oplossing van kwaliteit kiest van een vertrouwde provider, waarmee je je wachtwoorden op je computer en mobiele apparaten kunt synchroniseren. Je wilt zeker zijn dat je wachtwoorden veilig en versleuteld in de cloud worden opgeslagen en dat het bedrijf dat ze bewaart een goede reputatie heeft op het gebied van privacy en beveiliging. Voor het beveiligen van je online accounts biedt Norton Password Manager je de nodige tools om je wachtwoorden, aanmeldingsgegevens voor creditcards en andere aanmeldingen veilig te genereren, op te slaan en te beheren in je eigen versleutelde safe in de cloud. Norton Password Manager, beveiliging van je informatie die je kunt vertrouwen van Norton, een vertrouwde leider in cybersecurity.

De merken Norton en LifeLock zijn onderdeel van NortonLifeLock Inc. LifeLock Bescherming tegen identiteitsdiefstal is niet in alle landen beschikbaar. 

Copyright © 2022 NortonLifeLock Inc. Alle rechten voorbehouden. NortonLifeLock, het NortonLifeLock-logo, het keurmerkvinkje, Norton, LifeLock en het LockMan-logo zijn handelsmerken van gedeponeerde handelsmerken van NortonLifeLock Inc. of van haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Firefox is een handelsmerk van de Mozilla Foundation. Android, Google Chrome, Google Play en het Google Play-logo zijn handelsmerken van Google, LCC. Mac, iPhone, iPad, Apple en het Apple-logo zijn gedeponeerde handelsmerken van Apple Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. App Store is een servicemerk van Apple Inc. Alexa en alle gerelateerde logo's zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of haar dochterondernemingen. Microsoft en het Windows-logo zijn handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. De Android Robot wordt gereproduceerd of aangepast op basis van werk gemaakt en gedeeld door Google, en wordt gebruikt volgens de voorwaarden die zijn beschreven in de Creative Commons 3.0 Attribution License. Andere namen kunnen handelsmerken zijn van de respectieve eigenaren.