SkipToMainContent

Norton Safe Search

Een veilige zoekmachine die op online beveiliging is gericht en je gemoedsrust geeft door je te laten weten of een site onveilig is, voordat het te laat is
 

Jouw voordelen

  • Zie de veiligheidsbeoordeling van een website in je zoekresultaten1
  • Zorg dat met malware geïnfecteerde sites niet in je zoekresultaten worden vermeld
  • Help je identiteit te beschermen door phishingsites te vermijden

Riskante sites vermijden

Surf op internet in de wetenschap dat Norton Safe Search je helpt je online interacties beter te beschermen door verdachte sites in de resultaten van een zoekactie te identificeren en/of uit te filteren1

Schermen zijn gesimuleerd en aan verandering onderhevig.

Raadpleeg de veelgestelde vragen voor meer informatie.

Norton Safe Search is een zoekmachine die is gericht op online beveiliging en helpt voorkomen dat gebruikers phishingsites en andere riskante sites bezoeken die in zoekresultaten kunnen worden vermeld. De veiligheid van websites wordt bepaald met behulp van de Norton Safe Web-technologie. Norton Safe Search is inbegrepen bij de Norton-beschermingsabonnementen die online of in de winkel worden aangeboden. Norton Safe Search is niet exclusief beschikbaar in de beschermingsabonnementen van Norton; het is ook gratis online beschikbaar. Je kunt het ook installeren via de installatiepagina van Norton Safe Search.

Norton Safe Search werkt net als de meeste zoekmachines, maar met een extra beveiligingslaag. Je kunt Norton Safe Search gebruiken om op internet te zoeken en daarbij eenvoudig aan de hand van de zichtbare beveiligingsbeoordelingen in de werkbalk of de zoekresultaten, onderscheid maken tussen veilige websites en potentieel schadelijke sites.

Norton Safe Search maakt gebruik van de technologie Norton Safe Web om websites te beoordelen. Hiermee wordt een grondige analyse uitgevoerd via op handtekeningen gebaseerde scans, inbraakdetectie-engines en detectie op gedrag. Ook het installeren en verwijderen van programma's wordt geanalyseerd. Zo kan Norton Safe Web beveiligingsrisico's zoals phishingsites, schadelijke downloads, browsermisbruik en links naar onveilige externe sites identificeren.

Norton Safe Web maakt gebruik van een netwerk van miljoenen Norton Community Watch-eindpunten die automatisch en realtime verdachte URL's bij de Norton Safe Web-server indienen voor gedetailleerde analyse. Hierdoor kan Norton Safe Web snel reageren op recentelijk geïnfecteerde sites.

Norton Safe Web analyseert niet alleen verdachte sites die door Norton-eindpunten zijn ingediend, maar doorzoekt ook het internet en voert grondige analyses uit van miljoenen websites.

Norton Safe Search is momenteel beschikbaar in het Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Italiaans, Japans, Nederlands, Noors, Portugees, Spaans en Zweeds.  

Wanneer de functie voor het uitfilteren van onveilige sites in Norton Safe Search2 is ingeschakeld, worden gedetecteerde onveilige, niet-betaalde zoekresultaten verwijderd. Deze functie biedt geen veiligheidsbeoordeling voor betaalde zoekresultaten (gesponsorde links) en filtert ook geen potentieel onveilige, gesponsorde links uit zoekresultaten. Voor gesponsorde links kun je via de Norton-zoekbalk zien wat de veiligheidsbeoordeling van de site is.¹ 

Wanneer je via Norton Safe Search een zoekopdracht uitvoert, wordt deze omgeleid naar Ask.com of Yahoo.com (Zoekpartners) waar je zoekopdracht wordt verwerkt en de zoekresultaten worden geleverd. Norton Safe Search verstrekt geen informatie over jou aan onze Zoekpartners. Voor het gebruik van Norton Safe Search kunnen Zoekpartners bepaalde gegevens verzamelen en/of je vragen bepaalde gegevens te verstrekken. Zie het Privacybeleid van de Zoekpartners dat je voor Ask.com hier vindt en voor Yahoo.com hier. Hierin vind je details over het type informatie dat wordt verzameld, hoe onze Zoekpartners de verzamelde informatie gebruiken en beschermen, en met wie ze deze informatie kunnen delen.

Systeemvereisten

Browserondersteuning:

  • Google Chrome
  • Microsoft Edge versie 79 en later (gebaseerd op Chromium)
  • Mozilla Firefox

Vrijwaring:
1 Norton Safe Search biedt geen veiligheidsbeoordeling voor betaalde zoekresultaten (gesponsorde links) en filtert ook geen potentieel onveilige, gesponsorde links uit zoekresultaten. Niet in alle browsers beschikbaar

2 Beschikbaar door Norton Safe Search met Ask.com te gebruiken