Informatie voor gezinnen

Houd uw gezin veilig

Lees meer over de online veiligheidskwesties voor kinderen en tieners,
zodat u uw gezin kunt informeren en beschermen.

Heeft u een vraag over internetveiligheid?

Als fanatiek webgebruiker wil ik graag als voorvechter optreden voor de internetbeveiliging van Norton. Mijn doel is voor de consument begrijpelijke informatie te geven over technologische kwesties die ons allemaal aangaan. Ik heb tien jaar ervaring in het helpen creëren van uitstekende Norton-softwareproducten en ik help graag klanten zoals u te beschermen.

Lees de antwoorden van Marian op deze recente vragen:

 • V. Biedt Norton functies voor ouderlijke controle?
  A. Norton Internet Security en Norton 360 zijn beide voorzien van functies voor ouderlijke controle. Ook omvatten zij antispam-software. Norton Family, een slimmere manier om te zorgen dat uw kinderen op internet veilig zijn, is gratis verkrijgbaar.
 • V. Wat is cyberpesten en wat kan ik eraan doen?

  A. Cyberpesten is een akelig verschijnsel waarbij mensen elektronische communicatie gebruiken om anderen schade te berokkenen. Nu zo veel kinderen e-mail, websites voor sociale netwerken en sms’jes via mobiele telefoons gebruiken, is er meer directe communicatie dan ooit. Anders dan bij andere vormen van communicatie, zoals telefoongesprekken, kunnen deze "chats" en berichten ergens digitaal worden opgeslagen. Daardoor kunnen deze worden doorgestuurd naar iemand die niet de oorspronkelijke ontvanger was, kunnen de berichten worden bewerkt om de inhoud te verdraaien, en kunnen zij op verschillende plaatsen worden gepubliceerd (zoals op een blog of profielpagina van een sociale netwerksite). Als de communicatie eenmaal openbaar bezit is geworden, hebt u er geen controle meer over.

  Leer uw kinderen om voorzichtig te zijn met wat ze zeggen en om na te denken over hoe een bericht zou kunnen worden misbruikt of bewerkt. Bespreek met uw kinderen hoe belangrijk het is dat ze op hun woorden en daden letten en rekening houden met andermans gevoelens.

  Als uw kinderen slachtoffer zijn van cyberpesten, bespreek dan met hen wat er is gebeurd en hoe ze ermee om kunnen gaan. Betrek leraren en andere medewerkers van school erbij. Aarzel niet om het met andere ouders te bespreken; zij hebben misschien geen idee van wat er gaande is. Kinderen zouden met technologie juist sterker, en niet het slachtoffer ervan moeten worden.

 • V. Hoe voeg ik mijn Norton-product aan een andere computer toe?

  A. Als u een van onze beveiligingsprogramma's hebt, zoals Norton Internet Security of Norton 360, bevat het programma een licentie voor drie thuiscomputers. Wanneer u uw product aan een andere computer wilt toevoegen, hebt u de productcode nodig om het te installeren. U kunt de productcode (een reeks letters en cijfers) vinden in de factuur die u per e-mail is toegezonden (wanneer u het product in onze webwinkel hebt gekocht), of in de oorspronkelijke verpakking van het product.

  Als u de productsleutel niet meer hebt, kunt u hem in uw Norton Account terugvinden. Hier is een handige webpagina met stapsgewijze instructies over wat u nu moet doen.

 • V. Ik ga ervan uit dat mijn internetaanbieder mij alle bescherming geeft die ik nodig heb om veilig op het internet te kunnen. Is dat zo?

  A. Veel internetaanbieders geven u inderdaad verhoogde beschermingsniveaus om u veiliger het internet op te kunnen laten gaan. Maar als consument moet u deze programma's uitkiezen en weten wat u zelf nog moet regelen. Voor veel van de services van internetaanbieders zijn aparte downloads, duurdere abonnementen en voortdurend beheer nodig. Sommige beschrijven hun services zelfs als een 'aanvulling' op traditionele beveiligingssoftware. Voor meer informatie over de producten die u kunt kopen voor online veiligheid gaat u naar Producten en services.

 • Stel Marian een vraag.

Artikelen

Lees de artikelen van Marian over internetveiligheid en technologische kwesties die voor alle computergebruikers gevolgen kunnen hebben.

Lijst van artikelen weergeven

Blog van Marian

Lees het actuele nieuws van Marian over internetveiligheid en online beveiliging. (Blogs zijn in het Engels).

Sms-fraude aanleiding tot rechtszaak mobiele aanbieder

Het is met een van de telefoons in ons gezin gebeurd en het is ook CNET-verslaggever Elinor Mills overkomen. Controleer de mobiele telefoons in uw gezin regelmatig op stiekeme sms-diensten.
Meer informatie

Symantec ontdekt geldfraude gericht op mensen op zoek naar een baan

Symantec Security Response heeft onlangs een nieuwe versie van een oud probleem ontdekt: pogingen tot oplichting van mensen die een nieuwe baan zoeken. Er zijn in het verleden scams geweest gericht op mensen die een baan zoeken, net als pogingen tot oplichting van vrijwel elke kwetsbare groep (zoals kinderen, ouderen, online daters).
Meer informatie

Problemen voorkomen door de regels te volgen: sociale netwerken zijn niet geschikt voor heel jonge kinderen

Soms heb ik het idee dat ik erg ouderwets ben. Waarom? Mijn kind van 9 mag geen sociaal netwerkaccount hebben. Ik heb een aantal redenen (en gelukkig zijn mijn man en ik het hierover eens).
Meer informatie

Clickjacking met beroemdheden en andere scams op sociale netwerken

Het is niet nieuw, maar nu ik zelf ook clickjacking en 'likejacking' op mijn eigen sociale netwerk voorbij heb zien komen, wil ik iedereen eraan herinneren dat deze scams beginnen met echt uitziende en verlokkelijke links naar obscene, schokkende, hartverwarmende of unieke video's of foto's.
Meer informatie


Volledige lijst met blogs bekijken

Bekijk Marians korte video's met tips over deze onderwerpen:

Video 1: Introductie

Video 2: Wat kinderen doen op internet

Video 3: De software gebruiken en het 'gesprek' houden

Video 4: Waakzaam voor bedreigingen van uw kinderen

Video 5: Regels voor internetveiligheid

Video 6: Extra online bedreigingen van uw kinderen

Video 7: Overzicht van sociaal netwerken

Video 8: Online veiligheidsinformatie voor uw gezin

Norton Family

Een slimmere manier om uw kinderen online te beschermen
Lidmaatschap is GRATIS

 

 

Norton Family. Lidmaatschap is GRATIS

Norton Online Family Report

Wereldwijd overzicht van
het online gezinsleven.
Download het gratis rapport.

 

 

Wereldwijd overzicht van het online gezinsleven.